W. Giertsen Services AS lokaler i Nygårdsviken, Bergen

Certex Norge og W. Giertsen Services slår seg sammen

W. Giertsen Services AS, en Bergens-basert produsent og leverandør av løfteutstyr og spesial løsninger, blir fra 1. august slått sammen med Certex Norge AS.

Sammen blir de en markedsledende leverandør av løfteutstyr. Certex Norge er et selskap innen forretningsområdet Lifting Solutions (tidligere AxLoad) i Axel Johnson International, mens W. Giertsen Services er et selskap i W. Giertsen-konsernet.

- Investeringen er gjort med bakgrunn i tillitt og tro på at olje- og gassmarkedet vi gjenvinnes, samt den underliggende norske økonomien sier administrerende direktør Harald Hope i Certex Norge i en pressemelding.

Hope legger til at oppkjøpet styrker Certex Norges produkttilbud innen bjelker og skiver, samt tilbudet innen maritim, subsea, off- og onshore-markedet

- Det stiller oss bedre rustet for den kommende oppgangen vi tror kommer. Potensialet for disse tjenestene er betydelige, og vi ser at etterspørselen etter disse tjenestene igjen øker, etter noen utfordrende år. Avtalen tilfører oss flere tiår med erfaring og kompetanse, fra et DnV sertifisert selskap, fortsetter han.

W. Giertsen Services vil bli en del av Certex Norge AS, og Certex sitt nåværende kontor og riggerverksted i Bergen vil bli integrert på W.G Services lokaliteter.

- I en bransje hvor konsolidering er nødvendig, ser vi Certex og Axel Johnson International Group som en perfekt ny eier for videreutvikling av W. Giertsen Services. Våre innovative støpejernskiver vil få større markedsadgang gjennom det internasjonale nettverket til Certex. Samtidig vil vår løftevirksomhet fortsette på vår base i Nygårdsviken, med et bredere sortiment og en bredere kundeportefølje, sier Frank Mohn, administrerende direktør i W. Giertsen AS.

Oppkjøpet er i tråd med Axel Johnson Internationals langsiktige strategi for å bygge sterke næringsgrupper i fragmenterte nisjemarkeder over hele Europa.