Baard Schumann.

Foto: Arve Brekkhus

Fortsatt gode resultater for Selvaag

- Vi selger godt og leverer sterke resultater. Strategien vår om fritt entreprenørvalg, effektiv arealutnyttelse og satsing kun i de fire storbyområdene i Norge gir positiv effekt, sier administrerende direktør Baard Schumann.

Selvaag Bolig igangsatte bygging av 204 boliger i løpet av kvartalet, og ved utgangen av perioden hadde selskapet 1 426 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på om lag 5,1 milliarder kroner. Selskapet hadde 25 ferdigstilte boliger som ikke var solgt.

Ved utgangen av tredje kvartal var 78 prosent av boligene som er under bygging solgt. Ettersom solgte boliger inntektsføres først ved overlevering, representerer beholdningen av solgte boliger betydelige verdier for Selvaag Bolig fremover.

- Vi har fortsatt sterk tro på boligmarkedet fremover og investerer i nye tomter spesielt i Stor-Oslo der det er bygget få nye boliger over tid. Etter kvartalsslutt har vi hatt svært gode salgsstarter på henholdsvis Valle Hovin og Fornebu på tomter som ble kjøpt så sent som i første kvartal 2015. Vi har også åpnet kontor i Bergen for å styrke vår tilstedeværelse der, sier Schumann.

I tredje kvartal 2015 hadde Selvaag Bolig driftsinntekter for boliger som var overlevert (IFRS) på 778 millioner kroner, EBITDA-marginen justert for finanskostnader endte på 17,2 prosent. Driftsinntektene for boliger under bygging (NGAAP) for kvartalet var 826 millioner kroner og EBITDA-resultatet var 122 millioner kroner. Det tilsvarer en margin på 14,8 prosent.

I tredje kvartal 2014 var IFRS-driftsinntektene på 765 millioner kroner og EBITDA-marginen justert for finanskostnader endte på 16,3 prosent. De løpende driftsinntektene (NGAAP) for kvartalet var 724 millioner kroner og EBITDA-resultatet var 120 millioner kroner. Det tilsvarer en margin på 16,6 prosent.