Nylig ble det avholdt styremøte i den europeiske entreprenørorganisasjonen FIEC. President Kjetil Tonning foran til høyre. Foto: Trond Joelson

Arrangerte styremøte i FIEC i Oslo

I forrige uke ble det avholdt styremøte i den europeiske entreprenørorganisasjonen FIEC (Fédération de l’Industrie Européenne de la Construction) i Oslo.

– Vanligvis har vi styremøtene i Brussel, men det er også tradisjon at et styremøte blir lagt til hjemlandet til ny styreleder, sier styreleder/president i FIEC, Kjetil Tonning (Veidekke) til Byggeindustrien.

Det var Byggenæringens Landsforening (BNL), som er relativt nytt medlem av FIEC, som var vertskap for samlingen av entreprenørlederne fra Europa.

– Blant temaene som ble tatt opp var forberedelse til neste års valg med de endringer det kan medføre for kommisjonen og digitalisering samt construction 4.0 WG. WG housing har for øvrig fått Per Jæger (Boligprodusentene), som ny ansvarlig, legger Tonning til.

Det var i april i år Kjetil Tonning ble valgt inn som ny president i den europeiske entreprenørorganisasjonen. Tonning er første nordmann som klatrer helt til topps i FIEC, og har dermed betydelig innflytelse rundt rammebetingelse for Europas entreprenører.

Norge er representert i FIEC gjennom Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) og Byggenæringens Landsforening (BNL).