Sverre Myrli (A) har tatt opp Follobane-spørsmål med samferdselsminister Jon Georg Dale i den muntlige spørretimen flere ganger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Arbeiderpartiet om Follobane-sprekk: - Svært beklagelig, men ikke overraskende

Sverre Myrli i Arbeiderpartiet mener samferdselsministeren må svare for milliardsprekk på Follobanen og at prosjektet trolig blir skjøvet ett år ut i tid.

- At Follobanen blir utsatt ett år og blir 1,6 milliarder dyrere er svært beklagelig, men dessverre ikke overraskende. Dette har ligget i kortene, sier transportpoitisk talsperson Sverre Myrli (Ap) til Byggeindustrien.

Han mener sakene som tidligere har vært avslørt i Byggeindustrien om innleide konsulenter, tvangsoppløsning av selskap og uoversiktlige anskaffelsesprosesser vitner om manglende styring.

- Ikke hatt god nok styring
- Utbyggingen av Follobanen har ikke hatt god nok styring. Kontrakten med Condotte måtte avlyses, og i tillegg har det vært en lønnsfest uten like. Det har også vært uryddige forhold hva gjelder bruk av konsulenter og innleide, ifølge Myrli.

Han mener samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) må svare for sprekken på tid og kostnad.

- Det politiske ansvaret for kostnadssprekken og utsettelsen ligger hos samferdselsministeren, og dessverre har vi en regjering som splitter opp jernbanen i Norge og pulveriserer ansvaret. Den ene handa vet ikke hva den andre gjør.

- Dette er først om fremst en trist dag for de reisende på Østfoldbanen, som står i stappfulle tog som ofte er forsinket. Nå må de vente enda lenger før de får bedre togtilbud, sier Myrli.

Arne Nævra: Svikter i jernbanesektoren
SVs samfunnspolitiske talsperson Arne Nævra mener at utsettelsen av Follobanen viser at regjeringen nok en gang svikter i jernbanesektoren.

– Det er et anbudskaos som har ført til denne utsettelsen. Likevel er svaret til regjeringen mer anbud i alle deler av jernbanepolitikken. Det er uforståelig og uklokt, sier Nævra til NTB.