Bernhard Hauke i ECCS (fra venstre), med prisvinner Maria Schrøder og Annamarie Hagoort i ECCS. Foto: Pieter Kers/Beeld.nu
Bernhard Hauke i ECCS (fra venstre), med prisvinner Maria Schrøder og Annamarie Hagoort i ECCS. Foto: Pieter Kers/Beeld.nu

AHO-student vant europeisk stål-arkitekturpris

Maria Schrøder fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er tildelt «ECCS European Student Awards for ArchitecturalDesign2023».

Det skriver Norsk Stålforbund i en pressemelding tirsdag.

The European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) deler annethvert år ut prisen European Student Awards for Architectural Design. Prisen er ment å oppmuntre og trekke frem gode studentprosjekter som anvender stål som et sentralt element i design av konstruksjoner.

I år ble prisen tildelt to europeiske studenter, hvorav en var norske Maria Schrøder fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo for prosjektet «Parking Housing».

Prosjektet dreier seg, ifølge pressemeldingen, om transformasjon av et eksisterende, ikke-vernet bygg fra parkeringshus til leiligheter. Fokuset i oppgaven har vært å fremheve byggets kvaliteter for å vise potensialet i det, før en eventuell diskusjon om riving oppstår.

Prisen ble delt ut under Eurosteel-konferansen i Amsterdam 14. september.

Prosjektet «Parking Housing» ble nominert til den europeiske prisen som vinner av Norske Arkitektstudenters Stålpris 2023. Denne overrekkes sammen med prispremien på 20.000 kroner under Norsk Ståldag 9. november, heter det i pressemeldingen.