Konserndirektør Morten Grongstad forteller at rutinene sviktet da to malerfirmaer som kan være knyttet til arbeidslivskriminalitet, fikk jobber på Handelsbygningen. Arkivfoto

AF kastet ut malerfirmaer

AF Gruppen skal ha kastet ut to malerfirmaer på dagen etter mistanker om arbeidslivskriminalitet.

Det skriver Aftenposten på sine nettsider søndag.

Ifølge artikkelen på aftenposten.no, tok riksavisen kontakt med AF Gruppen etter å ha mottatt tips om at heleri- og momssvindelsiktede Select Bygg var i gang på prosjektet med nytt firma tilknyttet det albanske malermiljøet. Dette er et miljø i politiets søkelys for blant annet hvitvasking.

Entreprisen for malerarbeider på Handelsbygningen var, ifølge Aftenposten, tildelt AD Malercompagniet, og etter henvendelse til AF-ledelsen, fikk avisen dette svaret fra konserndirektør Morten Grongstad:

– Vi har gjennom kontroll avdekket at vi har vært utsatt for uregelmessigheter der vår kontaktperson har fremstått med en annen identitet. Kontrakten med AD Malercompagniet er derfor avsluttet.

Avviser juks

Innehaver av nyetablerte AD Malercompagniet er, ifølge Aftenposten, en ung nabo og nær slektning av Select-eieren. Han har tidligere vært ansatt i skattesiktede Select Bygg.

– Dette er en urimelig utkastelse, den holder ikke rettslig. Men vi avslutter dette i minnelighet med AF, sier AD Malercompagniets advokat, Rene Ibsen. Han er også advokat for Select-innehaveren.

Ibsen sier at Select-innehaveren nå er ansatt i AD Malercompagniet, at han er faglig leder der og at det er han som har «regnet på anbudet». Men Ibsen avviser at noen har opptrådt overfor AF i roller de ikke har. Ibsen sier videre at de ansatte får tarifflønn.

Rutinesvikt

Det andre malerfirmaet AF-ledelsen kastet ut, var underleverandør til et murerfirma på Handelsbygningen, og var, ifølge AF-direktør Grongstad, hyret inn av dette firmaet uten AF Gruppens godkjennelse.

– Våre retningslinjer for avtaleinngåelser er ikke godt nok fulgt i dette prosjektet. Vi valgte, basert på en totalvurdering, å avslutte kontraktene. Vi vurderer videre håndtering av forholdene vi har avdekket, fortsetter Grongstad.

Han understreker at AF «ikke er fornøyd med egen etterlevelse av rutiner og retningslinjer.»

Les hele artikkelen på aftenposten.no her.