Kaster ut alle utenlandske leverandører

Boligbyggeren Norwegian Homes kaster ut utlendingene, og satser på 100 prosent norske leverandører. – Er møkk lei utenlandske bedrifter, sier Norwegian Homes-sjefen.

Det skriver Finansavisen i sin papirutgave fredag.

En liten småhusutbygger i Oslo går drastisk til verks når de satser for vekst. Norwegian Homes kaster ut alle utenlandske leverandører, og satser på å kun kjøpe norsk.

– Vi er møkk lei utenlandske bedrifter. I utgangspunktet kan de nok være billigst, men når kunden flytter inn, og regnestykket gjøres opp, så blir det for dyrt. Det er for mange feil og mangler, og det virker som om de ikke forstår seg på norske regler og forskrifter, sier partner i Norwegian Homes, Odd Henning Hjellegjerde, til Finansavisen.

Eiendomsutviklingsselskapet satser nå på kraftig økt aktivitet i Stor-Oslo-regionen.

Det uttalte målet er å til en hver tid ha rundt ti prosjekter til en samlet utsalgspris på omtrent en kvart milliard kroner, skriver Finansavisen. Det er for å lykkes med denne planen Hjellegjerde og medeier Morten Brevik nå kaster ut de utenlandske bedriftene fra sine prosjekter.

– Vi taper penger på alle prosjekter der vi har utenlandske bedrifter, og nå kaster vi ut alle sammen, sier Hjellegjerde.