Tor Anders Skjæveland (t.v), Trond Sandanger, Olav Stangeland og Christer Jørmeland Østerhus. Foto: Tove Ree/Stangeland Maskin

Tor Anders Skjæveland (t.v), Trond Sandanger, Olav Stangeland og Christer Jørmeland Østerhus. Foto: Tove Ree/Stangeland Maskin

62 nye anleggsmaskiner til Stangeland

Både Volvo Maskin, Pon Equipment og Hesselberg Maskin er leverandører når Stangeland Maskin fornyer maskinparken med 62 anleggsmaskiner.

– Vi skal alltid ha den mest miljøvennlige og effektive maskinparken, og til 2022 har vi nå inngått avtale med Volvo, Hesselberg og Pon på nytt utstyr, sier konsernsjef Olav Stangeland i Stangeland Gruppen, i en pressemelding.

Tipptrucker til E39 Lyngdal

Stangeland Maskin har blant annet bestilt seks stykk HD405 Komatsu tipptrucker fra Hesselberg Maskin, som skal settes i drift ved Nye Veier-prosjektet E39 Lyngdal Øst – Lyngdal Vest. Maskinene, som leveres når anlegget på Sørlandet har oppstart, og har en kapasitet på 40 tonn og 27,3 kubikk, opplyser Stangeland Maskin.

Stangeland har kjøpt følgende maskiner:

Hesselberg Maskin:

–6 stykk Komatsu HD405-8 tipptruck

Volvo Maskin:

– 2 stykk Volvo EC550

– 2 stykk Volvo EC355

– 3 stykk Volvo EC300

- 1 stykk Volvo EC250

- 2 stykk Volvo EC230 - elektrisk

- 21 stykk Volvo EC 220

- 10 stykk Volvo EW170

Kilde: Stangeland Maskin

Pon Equipment:

- 2 stykk Cat 352

– 2 stykk Cat 340

- 10 stykk Cat 323

– 1 stykk Cat 318M

– Vi valgte Komatsu fordi pris og kvalitet henger sammen. Vi har forventning til at disse har god driftssikkerhet, og er gjerrige på drivstoff, sier Olav Stangeland.

Sammenlignet med en dumper, vil tipptrucken kunne kjøre mellom stuff og depot i høyere hastighet, og slite mindre på anleggsvegene, skriver Stangeland Maskin i pressemeldingen.

En anerkjennelse for Hesselberg

Trond Sandanger, salgsansvarlig for Rogaland i Hesselberg Maskin er naturlig nok godt fornøyd med handelen.

– Det er en anerkjennelse å bli valgt som leverandør av tipptrucker til Stangeland, som har høye krav til miljø og driftssikkerhet. Vi har en langsiktig strategi om å vokse i Rogaland og det er viktig for oss med gode referansekunder, sier han.

To elektriske 23-tonnere fra Volvo

Av handelen på 62 maskiner blir 41 enheter kjøpt hos Volvo Maskin, og samtlige er gravemaskiner.

Tor Anders Skjæveland, distriktssjef for Volvo Maskin i Rogaland, fremhever tillitten og relasjonen mellom Volvo og Stangeland

– Det er en god tone mellom serviceapparat i begge selskap, og begge parter er opptatt av gode prosesser, oppetid og driftsøkonomi, sier Skjæveland.

I storhandelen med Volvo Maskin inngår blant annet 21 stykk EC220 beltegravere og 10 stykk av hjulgraveren EW 170. Stangeland Maskin har også bestilt to stykk av Volvos elektriske 23-tonner EC230.

Den første kommer til anleggsmessa på Forus neste år, opplyser Stangeland Maskin i meldingen.

15 Cat-maskiner

Entreprenørselskapet har også bestilt 15 Cat-maskiner. Blant annet to stykk Cat 352, som skal brukes som lastemaskiner i pukkverk.

– Vi har god erfaring med Cat 352. De sviver godt, og med den valgte konfigurasjonen med kort stikke er vi fornøyd med kapasitet og lastesyklus, sier Olav Stangeland.

Alle maskiner som inngår i handelen, er en del av NextGen-serien til Caterpillar.

– Vi er takknemlig for tilliten som Stangeland nok en gang viser oss. Pon Equipment er en løsningsleverandør for både store og mindre kunder. Stangeland er en viktig aktør i bransjen, og de setter tydelige krav til miljø, kvalitet og produktivitet. Pon Equipment og Stangeland har et godt samarbeid som strekker seg over mange år, sier Pons salgsingeniør i Rogaland, Christer J. Østerhus.

4-6 maskiner i måneden

Leveransene starter nå på sensommeren, og forsetter utover høsten med levering av 4-6 maskiner per måned, opplyser Stangeland Maskin.