Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

4.000 nye statsansatte i Oslo under Sanner

Antallet statsansatte i hovedstaden har økt med 4.000 stillinger mens Høyre og Frp har sittet i regjering.

Ifølge DN viser tall fra statens sentrale tjenestemannsregister (SST) en jevn økning på omkring 1.000 nye statsansatte i Oslo hvert av de fire årene Høyre og Frp har sittet sammen i regjering, fra 42.773 statsansatte i Oslo i 2013 til 46.946 i 2016.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) har fått kritikk etter at han torsdag la fram regjeringens plan om å flytte 1.200 statlige arbeidsplasser ut av Oslo. I tillegg skal 630 stillinger opprettes rundt om i landet.

Sogn og Fjordane har bare fått én bekreftet ny stilling lagt dit.

– Én arbeidsplass er ingenting. Vi håper det blir 50. Og det kunne godt vært 4.000 statlige arbeidsplasser regjeringen gikk inn for å lokalisere utenfor Oslo, sier Jenny Følling (Sp), fylkesordfører i Sogn og Fjordane.

Hun gir likevel regjeringen tommel opp for forsøket:

– Regjeringen skal tross alt ha pluss for å forsøke på tusen arbeidsplasser, selv om det godt kunne vært flere, sier Følling.

Av alle statsansatte jobber 34 prosent i Oslo og Akershus. Nederst på lista er Aust-Agder, Sogn og Fjordane og Finnmark med henholdsvis 1,2, 1,3 og 1,6 prosent av statlige arbeidsplasser.