NY BOK: Oppskriftene i Sunnheten på bordet er valgt ut med tanke på et bærekraftig landbruk og god dyrevelferd. (Foto: Nina Dreyer)

Ny bok om ren og naturlig mat

Med boka Sunnheten på bordet skal det bli enkelt å spise naturlig mat lagd fra bunnen av.

Ifølge en pressemelding fra Cappelen gir boken oppskrifter på frokost, lunsj, middag, kaker, desserter og drikke, alt laget av rene, naturlige og i hovedsak økologiske råvarer - stappfulle av næring og smak.

Det er matblogger og fotograf René Zografos som har valgt ut matrettene i samarbeid med Niels Chr. Geelmuyden , forfatter av bøkene Sannheten på bordet og Sannheten i glasset .

Geelmuyden forteller i innledningen til hvert kapittel hvorfor akkurat denne maten er bra for deg, ved å utdype de enkelte matvarenes egenskaper. I tillegg er det mange praktiske tips - som for eksempel hvilke konvensjonelt dyrkede grønnsaker som inneholder færrest sprøytemiddelrester og er de tryggeste valgene, de gangene man ikke får tak i økologisk.

Rettene i Sunnheten på bordet er dessuten valgt ut med tanke på et bærekraftig landbruk og god dyrevelferd. Spiser du denne maten, gjør du både din egen helse og jorden en tjeneste!

Niels Chr. Geelmuyden er statsviter, journalist og forfatter. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. I de siste årene har han engasjert seg spesielt i hva vi spiser og drikker, og gått grundig inn i alle sider av matvareproduksjonen.

René Zografos er matblogger, ren mat-forkjemper, forfatter og fotograf. Han vant i 2013 Gourmand World Cookbooks-prisen for boken Helt naturlig mat .

Les René Zografos' innlegg på forlagsliv.no: - Økologisk mat: Nå er det de andre som er de spesielt interesserte.