Hekk mot trafikkert vei

Hei der.

Vi trenger å sette opp noe mot en noe trafikkert vei i vårt sameie. Vi vurderer hekk eller gjerde, men tror at noe som er vintergrønt er det som faller mest i smak.

Vi har i dag små plenområder utenfor, og vi skal gjøre noe i overgangen fra plen til asfaltert fortau. Det er i alt ca 50 meter som skal beplantes i meste fall. Dette er over 3 tre områder, men styret vil vurdere om vi bare skal gå for 1 eller 2 av de 3 områdene, så det kan variere fra 50 til 36 eller 22 meter. Alt avhenger av pris på prosjektet.
Er det Thua det som egner seg mest?
Hvor høye må de være?
Hvor mange trær trenger vi?
Hvor mye vil det koste å sette bort hele jobben til ett firma?
Har du forslag til firma vi kan bruke til Røaområdet i Oslo?

Hilsen Linn

Hei Linn

Du bør ikke plante en hekk helt inntil et asfaltert område, dette med tanke på at det normalt er mange lag med pukk og grus under asfalten. Trær er levende og "spiser og drikker" fra jorden de står i, og fra grus kan de hverken hente vått eller tørt.
:) Du bør derfor i alle fall la det være minst 1 meter fra asfaltkanten til linjen der dere graver grøften for å plante.

Tuja kommer i flere typer og de mest vanlige er Brabant (litt buskete og løs vekst, men vokser fortest) og Smaragd (pyramideformet vekst og vokser senere enn Brabant). Ingen av de er glad i salt, så hvis hovedveien er i nærheten og den saltes om vinteren, er det et drawback dere bør være klar over.

Tuja fåes kjøpt i forskjellige høyder og ofte er det prisen som avgjør hvilken høyde man skal velge - i tilfellet av lange hekker. Jeg ville gått for en mellomhøyde på ca. 130 cm. Avhengig av hvilken type Tuja dere velger, kan de plantes med slik mellomrom mellom trærne; Brabant-ca 1,5 - 2,0 m / Smaragd-ca 1,5 - 1,70 m. Utifra dette og den gitte lengde bør dere kunne regne ut hvor mange trær dere trenger.

Større anleggsgartnerfirmaer er gjerne booket opp for vårjobbing forlengst, men jeg kan anbefale deg å ta kontakt med Lium Eiendomsservice på 90 79 92 97.

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen