Petter Eiken ny styreleder i Høyer Finseth

Petter Eiken er valgt til ny styreleder i Høyer Finseth. Eiken er tidligere administrerende direktør i Skanska Norge og nå prosjektleder for Bygg21, regjeringens kunnskapsløft for byggenæringen.

– Jeg ble interessert blant annet fordi Høyer Finseth er et nylig fusjonert selskap. Det gir nye muligheter når det gjelder kultur og integrasjon der min erfaring kan komme til nytte, sier Petter Eiken.

– Dessuten har jeg ikke sittet i styret til en rådgiverbedrift før, og jeg håper å kunne bidra til både spisset kompetanse og nye forretningsmodeller.

Høyer Finseth er med sine vel 90 medarbeidere en betydelig aktør innen bygningsteknisk prosjektering og rådgivning. Selskapet ble dannet høsten 2011 da A.L. Høyer AS og Finseth rådgivende ingeniører AS fusjonerte. Høyer Finseth har spesiell kompetanse innen byggeteknikk, brannteknikk og antikvarisk rehabilitering.

Administrerende direktør i Høyer Finseth, Aashild Baasen, er svært fornøyd med valget av styreleder.

– Petter Eiken er en erfaren aktør i byggenæringen. Entreprenører er en viktig kundegruppe for Høyer Finseth, og Petter Eikens kunnskap vil kunne bidra til at vi forstår kunden bedre, sier Aashild Baasen.

– At Petter Eiken har jobbet mye med utviklingsprosjekter er også vesentlig for oss. For som det nye selskapet vi er, har Høyer Finseth mulighet til, og ønske om, å tenke nytt, sier Baasen.