Stor skolekontrakt til Oslo Byggentreprenør

Nylig inngikk Undervisningsbygg en samspillsentreprise med Oslo Byggentreprenør AS, med en kontraktsverdi på 52,5 millioner kroner. Byggestart vil være i første kvartal 2013.

Skolen som ligger på Høybråten i Groruddalen, skal få en økt kapasitet ved etablering av et nybygg på 700 kvadratmeter med plass til fire klasserom.

Bygget, som reises etter passivhusstandard, er tatt opp som et forbildeprosjekt i FutureBuilt-programmet. Også skolens eksisterende bygg skal rehabiliteres, og prosjektet skal være ferdigstilt til skolestart 2014.

- Det skal etableres et nytt ventilasjonssystem i det eksisterende bygget og det blir en overgang til vannbåren varme, samtidig som vi også gjør et klimaskjermprosjekt, sier Undervisningsbyggs prosjektleder Øyvind Oulie Halvorsen i en pressemelding.

Klimaskjermprosjektet innebærer rehabilitering av tak, vinduer, dører og fasade.

- Prosjektet innebærer også etablering av en felles varmesentral, som vil forsyne begge byggene med fornybar energi via varmepumper fra en nyetablert brønnpark. Det legges i tillegg vekt på å bedre tilbudet for syklister, samt valg av miljøvennlig kledning og isolasjonsmaterialer. Prosjektet skal samtidig tilfredsstille FutureBuilts krav om 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk, avslutter Halvorsen.