Uloba inviterer til prosjektkonkurranse

Uloba inviterer til begrenset prosjektkonkurranse om utbygging av nytt hovedkontor og utnyttelse av øvrig tomt til næringsbygg eller boliger.

Prosjektet skal ligge på Gulskogen i Drammen og er et forbildeprosjekt i FutureBuilt, skriver FutureBuilt på sine hjemmesider.

Uloba er et samvirkeforetak som eies og drives av funksjonshemmede. Over 60 % av de ansatte er funksjonshemmede yrkesutøvere. Uloba har arbeidsgiveransvar for 6000 assistenter for funksjonshemmede over hele landet og omsetter i år for over 700 millioner kroner.

Nytt hovedkontor
Nå ønsker Uloba å bygge nytt hovedkontor i Drammen, men tomten rommer langt flere muligheter. På Ulobas egen ønskeliste står blant annet hotellvirksomhet med kurs og konferanser, en barnehage eller boliger som kan bidra til å gjøre området levende også på kveldstid.

Klimavennlig og universelt utformet
Uloba har visjoner om at området skal blir et utstillingsvindu for full likestilling for funksjonshemmede i arbeids- og samfunnsliv. Som forbildeprosjekt i FutureBuilt skal prosjektet ha minimum 50 prosent reduserte klimagassutslipp fra transport, energi- og materialbruk. Prosjektet skal også ha høy arkitektonisk kvalitet og bidra til godt bymiljø, melder FutureBuilt.

Konkurransen
Det skal prekvalifiseres 5 team bestående av ARK, LARK og IARK samt rådgivende ingeniører. Hvert team blir honorert med NOK 300.000. Oppdragsgiver ønsker at minst ett av teamene skal bestå av mindre og nyetablerte arkitektkontor (wild cards). Frist for søknad om prekvalifisering er 18. januar 2013. Selve konkurranseperioden vil være fra medio februar til medio juni 2013.

Konkurransen forberedes og gjennomføres med bistand fra FutureBuilt og NAL, som begge vil være representert i juryen. Oppdragsgiver har valgt å betegne konkurransen som en ”Plan- og designkonkurranse”, men Uloba er en privat aktør, ikke en offentlig oppdragsgiver.