Lunøe er ny styreleder i Aventa

Jon-Erik Lunøe er tilsatt som ny styreleder i solenergibedriften Aventa AS, som produserer og markedsfører innovative solfangere til varmeproduksjon.

Lunøe jobber til daglig som leder for OBOS Prosjekt AS, et av landets største prosjekt- og byggelederfirmaer. Også tidligere har Lunøe hatt mange spennende stillinger innenfor byggeindustrien, blant annet som administrerende direktør i Selvaagbygg, og NCC Bolig, direktør for forretningsutvikling i NCC Construction, samt prosjekteringsleder og prosjektleder i NCC Construction. Dette er viktig kompetanse for Aventa, som nettopp ønsker å levere produkter til profesjonelle aktører innenfor byggebransjen.

Lunøe har både teknisk og ledelsesrelatert utdanning. Han studerte til sivilingeniør i Manchester ved UMIST (University of Manchester, Institute of Science and Technology). I tillegg har han en mastergrad i Prosjektledelse.

- Jeg ser med positive forventninger på mitt verv som styreleder i Aventa. Aventa tar nå et viktig skritt videre. De har vist at teknologien fungerer godt, og selskapet er forberedt for større leveransevolum.

Dette gir markedet og boligeiere en god, fremtidsrettet og miljøvennlig løsning, og selskapet bør ha alle muligheter til å lykkes", sier Jon-Erik Lunøe

- Jon-Erik Lunøe vil tilføre både verdifull kompetanse og erfaring fra byggebransjen i tillegg til et spennende nettverk, spesielt i det norske markedet. Aventa har fram til nå konsentrert virksomheten om Norge, men det er ingen hemmelighet at Aventa også har internasjonale ambisjoner. Vi er i gang med Solar Keymark-sertifisering av solfangerne. Så snart dette kvalitetssertifikatet er på plass, vil første fase av internasjonal markedsføring igangsettes”, sier John Rekstad i Aventa

Aventa AS er et norsk solenergiselskap, etablert i 2005. Bedriften har, i samarbeid med hovedpartner Chevron Phillips Chemicals, utviklet og satt i produksjon en ny solfanger (AventaSolar) i avanserte polymermaterialer. I tillegg er bedriften leverandør av komplette reguleringssystemer for vannbårne varmeanlegg. Disse systemene sørger for regulering av innetemperaturen, måling av all energibruk og presentasjon av energidata.