Industri Energi kjøper Youngskvartalet av Entra for 567 mill

Industri Energi, et fagforbund innen LO, kjøper Entra Eiendoms eiendommer i Youngskvartalet. Kjøpesummen for eiendommene er til sammen 567 millioner kroner.

Kjøpet omfatter eiendommene Hammersborggata 12 og Youngs gate 7-9/Torggata 13. Bakgrunnen er at Industri Energi har behov for større kontorplass. Beliggenheten er ideell tett inntil LO-bygget i Youngsgaten 11.

Kjøpesummen på 567 millioner kroner er en sum som begge parter vurderer som god. Industri Energi ønsker kontorlokaler som ligger inntil forbundets nåværende kontorbygg, og begge parter har ønsket å vurdere alle eiendommene samlet i en transaksjon.

- Beliggenheten i tilknytning til Youngstorget og som nærmeste nabo til LO-bygget er perfekt for oss. Vi er et forbund i vekst og trenger større og egnede lokaler for våre ansatte, tillitsvalgte og medlemmer. Huskjøpet har en langsiktig, sunn og fornuftig økonomi for oss og vårt formål, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

Entra har i flere år arbeidet for å oppføre et nytt kontorbygg på deler av kvartalet og å gjøre endringer i eksisterende bebyggelse slik at denne tilfredsstiller dagens krav i markedet. Det har vært en forutsetning at tak og fasader mot gater bevares. Disse endringene har møtt motstand både fra antikvariske myndigheter og Plan- og bygningsetaten og har derfor ikke ført fram.

- Vi har jobbet lenge for å finne en løsning og nå kom kjøper til oss. Det har vært lenge kjent at vi har jobbet med mange alternative løsninger for eiendommene. Vi er fornøyd med å finne en løsning som vil gi nytt liv i kvartalet, sier Anne Harris, konstituert administrerende direktør i Entra Eiendom.

SEB Enskilda har bistått som rådgiver for Industri Energi i kjøpsprosessen.

Hammersborggata 12 er en kontoreiendom på ca. 12.400 kvm med bygningsmasse oppført i 1999/2000. Eiendommen er per i dag fullt utleid til Oslo politidistrikt/Sentrum Politistasjon og Politidirektoratet. De øvrige eiendommene er i dag bebygd med tre eldre murgårder fra siste halvdel av 1800-tallet. Bygningene har stått tomme siden midten av 90-tallet.

- Vi har spesiell interesse av eiendommene som del av vårt miljø på Youngstorget og vi er nå glade for at byggene kommer hjem til rett eier, uttaler Sande.