BNL: - Viktig å bry seg i sykefraværsarbeidet i bedriften

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt oppfordrer i dagens E24 arbeidstakere med lettere psykiske lidelser å komme seg på jobb så raskt som mulig.

– Det er viktige signaler fra arbeidsministeren, og en god støtte til vårt arbeid med å få arbeidstakere raskere tilbake i jobb, sier direktør Siri Bergh i Byggenæringens Landsforening (BNL).

I informasjon om sykefravær overfor medlemsbedriftene har BNL lagt vekt på at "nærvær er bedre enn fravær". – Arbeidsplassen er den viktigste arena for forebygging og oppfølging av sykefravær. Dette er helt sammenfallende med dagens signaler fra arbeidsministeren, sier direktør Siri Bergh i BNL.

Dette kommer også til uttrykk i veilederen "Bedre når du er tilstede hver dag" som er et samarbeid mellom Fellesforbundet, Norsk Arbeidsmandsforbund og Byggenæringens Landsforening, hvor partene i bedriftene blir oppfordret til å bidra i dette viktige arbeidet.

– Ledelse, tillitsvalgte og arbeidskolleger har definerte roller. Rollene er å ta ansvar for det forebyggende arbeidet. Sykefraværet i bedriften skal behandles med fokus på den enkelte arbeidstakers behov, sier Bergh.

Bergh påpeker at nettopp det å bry seg er avgjørende i sykefraværsarbeidet. – Huitfeldt uttalelse "Håper jeg ser deg i morgen" er derfor helt i tråd med vårt syn på sykefraværsarbeidet i bedriften, avslutter Bergh.

Veilederen " Bedre når du er til stede vær dag, finnes på BNLs sider