RIF styrker seg på jus og rammebetingelser

RIF styrker seg på juridisk kompetanse og kapasitet, og har inngått et tettere samarbeid med Pacta Advokatfirma. Morten Gran og Pål Grønstad, begge advokater og partnere i Pacta, blir RIF-firmaenes kontakt.

- Advokatene i Pacta har spisskompetanse innenfor inngåelse og gjennomføring av kontrakter i bygge- og anleggsprosjekter, og har spesialisert seg på rådgivende ingeniørers forretningsprosesser. Vi er meget fornøyd med avtalen vi har inngått med Pacta, og gleder oss over å kunne gi tilby en slik kapasitet og kompetanse til våre medlemmer. Det vil styrke RIF-firmaenes posisjon, sier administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen.

- Gjennom sin spesielle erfaring, kunnskap og nærhet til vår bransje vil Pacta ivareta medlemsbedriftenes interesser på det juridiske området, både i forbindelse med utforming og utvikling av juridiske rammevilkår for bransjen, og ved mer individuelle og oppdragsspesifikke behov i den enkelte medlemsbedrift, sier Skudal Hansteen.

I tillegg har RIF en avtale med advokatkontoret Arntzen de Besche som bistår RIF i forbindelse med forslag til nye føringer nå når regelverket for offentlig anskaffelser skal moderniseres.

- For bedre verdiskapning for offentlige byggherrer og brukerne, er det viktig at kompetanse verdsettes. Et nytt regelverk bør reflektere dette, mener Skudal Hansteen.