Skanska pådriver for global CO2-standard

Skanska er pådriver for den første globale standarden for CO2-måling i byggenæringen.

Byggeindustriens første enhetlige globale metode for måling og rapportering av CO2-utslipp er nå lansert og tatt i bruk.

Navnet på den nye metoden for måling og rapportering av CO2-utslipp i henhold til Scope 1 og Scope 2 innen byggsektoren er; "The European Network of Construction Companies for Research and Development (ENCORD) CO2 Measurement Protocol".

Skanska har vært drivkraften i prosessen for den nye globale metoden som er utarbeidet, sammen med 17 andre aktører i næringen. Metoden støttes av et antall viktige miljøorganisasjoner, deriblant World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), Carbon Disclosure Project (CDP), Global Reporting Initiative (GRI), World Green Business Council (WGBC) og World Resources Institute (WRI).

– Dette er et viktig skritt for miljøet og for våre kunder, som nå lettere kan sammenligne ulike aktørers utslipp av kulldioksyd. Gjennom en enhetlig måte å foreta måling på, får vi en bedre basis for å minske klimagassutslippet, sier Noel Morrin, direktør for bærekraftig utvikling og grønn bygging, Skanska AB.

Skanska vil innføre ENCORD CO2 Measurement Protocol i hele virksomheten. Skanska er den eneste entreprenøren som de siste to år har blitt inkludert i Carbon Disclosure Projects (CDP) og Nordic Carbon Disclosure Leadership Index.

– Det forventes at også den norske byggenæringen kan utvikle mer bærekraftige bygninger med minst mulig miljømessig fotavtrykk. I Skanskas prosjekter skal vi vurdere å velge materialer i et helhetlig perspektiv. En global og enhetlig standard for måling og rapportering av CO2-utslipp er et nødvendig verktøy, som gjør at vi vil bli enda mer ressurseffektive, heter det i en melding fra Skanska.