200.000 energiattester utstedt

NVE har onsdag utstedt energiattest nummer 200 000. Flest energiattester utstedes i perioden mars til juli, når det er høysesong for kjøp, salg og oppussing av boliger.

- Dette viser at ordningen med å energimerke boliger og bygg er godt i gang. At stadig flere energimerker bolig og bygg er gledelig, men dette er en pliktig ordning, så vi skulle helst ha utstedt enda flere energiattester, sier Birger Bergesen, leder for seksjon for Energibruk i NVE.

- Vi registrerer at det fremdeles er mange som selger og leier ut boliger som velger ikke å energimerke, selv om det er påbudt. Også om du selger eller leier ut en hytte, er du pliktig til å legge fram energiattest. Det er viktig at blant andre eiendomsmeglerne opplyser selgerne om dette. Bare hytter som i sum brukes mindre enn fire måneder i året, er fritatt for energimerking ved utleie, sier Bergesen.

Energimerkeordningen for bolig og bygg ble innført i 2010 og det er bolig- eller byggeier - som har ansvaret for å energimerke boligen eller bygget. Energimerket skal være med i annonsen ved salg eller utleie. Hensikten med ordningen er å øke bevisstheten om energibruk, ulike oppvarmingsløsninger og løsninger som kan gjøre boligen eller bygningen mer energieffektiv.