Stadig flere selger egen bolig privat

Den private andelen av boligmarkedet øker jevnt og er per april 2012 rundt 3,5%. Til sammenlikning ligger privatandelen av hytte/fritidsboligmarkedet rundt 8,5%.

Vi ser en jevn vekst i dette markedet, noe som viser at tiltak fra myndighetene har effekt. Etter reguleringen i 2010, ved "Forskrift om tilgang til boligannonsering på internett gitt med hjemmel i konkurranseloven §14", har det vært behov for verktøy som lar privatpersoner enkelt selge sin bolig på internett, sier daglig leder

Pål Høyum i BA24.no og viser til at siste kunde hos BA24.no solgte sin leilighet privat på 10 dager.

Flere aktører er på plass i dette markedet, men i de aller fleste tilfellene forplikter selger seg ved å få utført kontrakt/oppgjør utført av tilbyder, samtidig som det pakkes sammen ulike tjenester og finnes manuelle rutiner som fordyrer hele prosessen for selger. BA24.no skiller seg klart ut på dette området, for her har selger full frihet til å velge hva som skal utføres på egenhånd, hva som skal utføres av andre og hvem som skal benyttes. Samtidig bidrar BA24.no sitt konsept til å forbedre kvaliteten på den enkelte annonse, da selger får tilgang til verktøy som forenkler og sikrer arbeidet, kommenterer Høyum i BA24.no.

Ved å benytte seg av BA24.no i hele eller deler av salgsprosessen kan man enkelt og trygt utarbeide et prospekt, legge ved bilder og dokumenter, annonsere på Finn.no, håndtere visninger, budrunde, laste ned til salgs- og visningsplakater m.m. Alt dette for kun kr 5.000,- og man forplikter seg ikke til ytterligere kostnader, dermed får man som privatperson full kontroll over kostnader, man slipper forplikte seg til en avtale i form av et tradisjonelt eiendomsmeglingsoppdrag og dermed risikere store kostnader for markedsføring av boligen, og til sist sparer man betydelige beløp ved å ta enkelte oppgaver selv.

BA24.no tilbyr en veiledning under registrering av prospektet, der det kan lastes opp viktige dokumenter som takst/boligsalgsrapport, energimerking, vedtekter for sameier, borettslag og boligbyggelag. Dette blir automatisk lagt til selgers prospekt og kan dermed lastes ned av interessenter. Det kan også publiseres annonse på Finn.no. samt sosiale nettsteder som Facebook og man får tilgang til en rekke nyttige skjema, salgsplakater m.m. Det tilbys også en automatisk budjournal som ivaretar sikkerheten til kjøper, ved at selger registrerer alle innkommende bud. Som selger kan man laste ned både anonymisert og fullstendig budjournal som igjen kan overleveres budgiver eller kjøper.

____________________________________