Strømprisen har steget med 350 prosent

På 2000-tallet har strømprisen steget 17 ganger mer enn alt annet vi bruker penger på. I 2010 betalte vi 350 prosent mer for strømmen enn vi gjorde i 2000, melder NRK. Det er greit å få dette dokumentert. Etter vårt syn viser dette at vi har vært helt på ville veier i Norge når det gjelder kraftutbygging og utbygging av overføringslinjer. Politikerne har et stort ansvar for at denne situasjonen har oppstått.

De har ikke manglet på advarsler. Men de ansvarlige har bare vendt det døve øret til. Det er motstandere og folk i drømmeland som har styrt norsk politikk på dette området de siste ti-årene. At ikke vanlige folk har våknet er en annen sak. Nå bør man kanskje gi politikerne det svaret de fortjener ved de neste to valgene. Når hver husholdning nå får strømregninger på 8 000 – 10 000 kroner vil det nok bli ramaskrik. Bor man i dårlig isolerte hus kan regningen bli langt større.

Kraftselskapene tjener milliarder på den høye strømprisen. Det samme gjør staten. Men en ting er prisene. Noe ganske annet og langt mer alvorlig er at vi nå er helt på bristepunktet mange steder hva strømnettet tåler av belastning. Faller noen av de store linjene ut blir det mørkt og kaldt mange steder..

Selskapenes overskudd er enorme. For hver krone produsentene brukte på å produsere strøm for vanlige folk i 2010 har de tjent 4,38 kroner, skriver NRK.

Les mer på nrk.no:

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7466861