Utvidelse av Eiendomsutviklerstudiet

Senter for eiendomsfag og Universitetet for miljø- og biovitenskap utvider Eiendomsutviklerstudiet for å tilpasse dette inn i en kommende erfaringsbasert master i eiendomsutvikling.

Endringen gjøres gjeldende for 3. årskull, som starter 20. januar i Oslo. Halvparten av de 30 kullplassene er nå bekreftet.

Studiet utvides fra 20 til 30 studiepoeng, og ny struktur blir slik:

Eiendomsjus, plan og prosess - 5 studiepoeng
Akkvisisjon, kalkyler og utsjekking - 5 studiepoeng
Finansiering, avtalerett og gjennomføring - 5 studiepoeng
Eiendomsutvikling - teori og praksis - 5 studiepoeng
Prosjektoppgave - 10 studiepoeng

Studietilbudet er det eneste av sitt slag i Norge, og gir en unik og dokumenterbar kompetanse innen eiendomsutvikling i tidlig fase – som er et krevende og lite tilgjengelig fagfelt.

Vurderinger og beslutninger i tidlig fase av et tenkt utviklingsprosjekt står svært sentralt i verdikjeden for store deler av byggenæringen, og det er her de største seierne – og feilene – kan gjøres. Tilegnelse av strukturert kompetanse innen dette fagfeltet vil gi merverdier for den enkelte deltaker, som igjen vil komme byggenæringen til gode.

Tidligere årskull har hatt deltakere hovedsakelig fra byggenæringen, representert ved representanter for store og mellomstore utviklings- og utbyggingsorganisasjoner, inkludert boligbyggelag.