Uenig om fritak for revisjonsplikten

Fellesforbundet er uenig med regjeringen når den i dag har fremmet forslag om å fjerne revisjonsplikt for selskap med under 5 millioner i omsetning og utfører mindre enn 10 årsverk.

- Vi mener dette er et steg i gal retning i arbeidet mot skatteunndragelser og svart økonomi, sier 2. nestleder i Fellesforbundet Hans-Christian Gabrielsen.

Fellesforbundet har vært opptatt av å holde på revisjonsplikten som et virkemiddel for å hindre økonomiske unndragelser.

- Vi har ment at revisjonsplikt er likeså viktig om en bedrift er stor eller liten. Også med revisjonsplikt kan ulovligheter forekomme, men når en revisor gjennomgår regnskapene er han pliktig å melde fra til styret om eventuelle mangler eller ulovligheter ved regnskapet.

Fellesforbundet tar til etterretning at regjeringen etter en grundig vurdering har konkludert med at den vil fjerne revisjonsplikten for små selskap. Fellesforbundet vil nå være opptatt av at skattekontrollen skjerpes overfor selskaper som velger å ikke ha revisjon.

- Vi mener at når selskaper foretar slike valg, skal de vite at risikoen for å bli tatt er stor, dersom de begår ulovligheter, påpeker Gabrielsen.