En tape for alt

Relekta lanserer en selvvulkaniserende silikontape for reparasjon og beskyttelse med mange bruksområder - 101 Repair Tape. (Video)

Relekta tok inn den amerikanske tapen i sin 101-serie i høst. 101-serien består av produkter som minst skal ha 101 bruksmåter, og tapen skuffer ikke.

101 er en silikonbasert og limfri tape som gir holdbar reparasjon. Den fester til materialet som repareres og seg selv når den utsettes for strekk og press (selvvulkaniserende). Man påfører den ganske enkelt ved å strekke den opptil tre ganger sin egen lengde og surre rundt gjenstanden eller kabelen som skal beskyttes eller repareres. Da får man en tetting som tåler UV stråler, veisalt, kjemikalier, sjøvann, olje og bensin.

- Det er kun fantasien som setter begrensning for bruksområdene. I byggenæringen er det vanlig å bruke luftkompressorer til for eksempel spikerpistoler. Ødelegger du kompressorledningen kan du raskt fikse det med Repair Tape. Tapen tåler nemlig 6 bars trykk, sier Jan Bergh i Relekta til Byggeindustrien.

Et annet aktuelt eksempel på bruk er sprukne vannrør. Tapen er nemlig holdbar ned til 60 minusgrader. I andre ende av skalene tåler den varme på 200 grader. Den isolerer også opptil 8000 volt, og kan dermed raskt støtsikre for eksempel skrutrekkere.

- Tapen har blitt populær på kort tid, og vi har faktisk slitt med å skaffe nok. Det er vanskelig å beregne et nytt marked, men alle som har sett denene demonstrert ville ha den. Siden den er silikonbasert så har den rett og slett flere egenskaper enn gummibaserte taper, sier han.

Tapen leveres i fargeen sort, trasparent og rød. Bergh forteller også at de jobber med å få produsert en tape i jordingsfarger.