Postens Brevsenter blir Nordea-huset

KLP Eiendom har inngått leieavtale med Nordea om leie av 22.000 kvadratmeter i Biskop Gunnerus gt 14B.

KLP Eiendom kjøpte i januar 2007 tidligere Postens Brevsenter i Biskop Gunnerus gt 14B. Posten flyttet sommeren 2010 denne virksomheten til Lørenskog. KLP Eiendom er i dialog med Plan og bygningsetaten om utvikling av et prosjekt.

- KLP Eiendom er svært fornøyd med å få inn en så stor og langsiktig leietaker som Nordea i dette nye byutviklingsprosjektet ved Oslo S. Området rundt Bjørvika og Oslo S vil bli byens nye finanssentrum. I 2015 vil finanskonsernene DnB NOR, Nordea, KLP og Gjensidige alle være samlet i dette området, sier Steinar Manengen, administrerende direktør i KLP Eiendom.

I løpet av vinteren 2008/2009 er det gjennomført et parallelloppdrag med seks anerkjente norske arkitektkontorer. Etter en nøye vurdering, hvor vi også har benyttet oss av ekstern arkitektfaglig kompetanse, ble bidraget fra Kristin Jarmund Arkitekter/Arkitektfirmaet C.F. Møller vurdert som det beste svaret på oppgaven.

- Det er lagt vekt på at den nye bebyggelsen skal bidra til en dramatisk forbedring av nærmiljøet på Vaterland gjennom å åpne opp, bringe lys og luft ned i gaten, og skape et helt nytt gatemiljø, sier Manengen.