Byggmester Markhus fikk medhold i KOFA

Byggmester Markhus AS deltok i slutten av 2009 i en åpen anbudskonkurranse vedrørende rehabilitering av fasadene på Sælen oppveksttun. KOFA har nå gitt byggmesteren medhold i sin klage rundt oppdraget.

Bergen kommune kunngjorde 27. november 2009 den åpne anbudskonkurransen "415 Rehabilitering fasader skolebygg — Fase 3". Konkurransen gjaldt rehabilitering av fasaden på 16 skoler i kommunen. De ville tildele en kontrakt for hver skole. Denne saken gjelder oppdraget med å rehabilitere fasadene på Sælen oppveksttun.

Konkurransegrunnlaget besto av "Generelle bestemmelser" (bok 0), som gjaldt felles

bestemmelser for alle skolene som var omfattet av konkurransen, samt egne dokumenter vedrørende arbeidene på hver av skolene som var omfattet av konkurransen. For Sælen

oppveksttun var dette en bok 0, spesiell del, miljøsaneringsrapport og en teknisk

beskrivelse. Et viktig element for jobben med Sælen oppveksttun var at valgt generalentreprenør måtte ha godkjente sertifikater for asbestsanering.

I sin avgjørelse sier klagenemnda at Bergen kommune har brutt forskriften § 20-13 (1) bokstav e ved å ikke avvise valgte leverandør fra konkurransen. Klagenemnda finner videre at innklagede har brutt forskriften § 3-2 (2) ved å ikke føre inn i anskaffelsesprotokollen kontakten med tilbyderne for å avklare hvorvidt disse hadde asbestsaneringssertifikat.

Les hele avgjørelsen her