Kristine Hirsti

23-åring savnet etter fall ned i turbinrør

En mann fra Kristiansand er savnet etter at to personer natt til tirsdag falt ned i et turbinrør i en gammel kraftstasjon i Vennesla i Vest-Agder.

Mannen falt ned i det fem meter dype røret og en annen hoppet deretter ned i røret for å hjelpe ham opp igjen.

– Det var tre personer som var samlet ved kraftstasjonen. Han som meldte fra om ulykken, hørte to plask. Han tror den ene falt, og så har den andre hoppet etter for å redde ham, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidistrikt til NTB.

Kom seg opp
Hjelperen (40) kom seg opp av røret igjen uten å ha funnet den savnede, og ble fraktet til sykehus i Kristiansand sterkt nedkjølt. Der ble han lagt i kunstig koma, ifølge politiet.

Brannvesenet og dykkere lette lenge etter mannen natt til tirsdag. Klokken 3 ble det besluttet å avslutte søket.

– Da ble det konstatert at det ikke var noe håp om å finne den savnede personen i live. Vi gikk dermed over i en fase der vi søker etter en antatt omkommet, sier operasjonslederen.

Den savnede personen er hjemmehørende i Kristiansand, mens de to andre mennene er hjemmehørende i Vennesla. Kommunens kriseteam er varslet om hendelsen.

Spesialutstyr

Spesialutstyr og dykkere ble tirsdag morgen skaffet til veie, og politiet med at søket kan starte opp igjen ved 9-tiden.

Den 23 år gamle mannen som varslet om ulykken, har vært i avhør hos politiet. Så langt er det uklart hvorfor de tre befant seg på den gamle kraftstasjonen.

Området er kjent utfartssted, og ifølge operasjonslederen er det ikke uvanlig at folk befinner seg i området.