Nordbohus teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk

Nordbohus sitt byggesystem med tilhørende sjekklister og styringssystem har fått utstedt produktdokumentasjonen Teknisk Godkjenning (TG) fra SINTEF Certification.

Det betyr at Nordbohus besitter en bekreftelse som lyder slik:

”SINTEF Byggforsk bekrefter at Nordbohus byggesystem tilfredsstiller krav til produktdokumentasjon gitt i Plan- og Bygningsloven og tilhørende Teknisk forskrift (TEK) med egenskaper, bruksområder og betingelser for bruk som angitt i dette dokumentet”.

- For Nordbohus som kunnskapsbedrift er det en stor anerkjennelse å bli teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk, landets fremste godkjenningsorgan innenfor dette området. En uavhengig tredjepart som nyter stor respekt, både nasjonalt og internasjonalt, har gjennomgått vår måte å arbeide og bygge på og funnet oss verdig til godkjenningen. Arbeidet med vår tekniske godkjenning er ledet av teknisk sjef i Nordbohuskjeden, Tore Kvande, forteller Per Arne Bakken, administrerende direktør i Nordbohus.

Det er Nordbohus AS sitt byggesystem med tilhørende sjekklister og styringssystem som nå er teknisk godkjent. I denne omgang omfatter det alle frittstående eneboliger med èn boenhet som prosjekteres fra kjedekontoret i Trondheim. Til høsten vil de i tillegg dokumentere flerfamilieboliger og andre boligtyper som inneholder mer enn èn boenhet og deretter søke SINTEF Byggforsk om å kvalitetssikre disse.

- Vi kan nå dokumentere at vi har orden i eget hus, og våre systemer er med dette underlagt innsyn og uavhengig kontroll. Et slikt gjennomdokumentert system som vi nå har reduserer risikoen for reklamasjoner og borger for enda flere fornøyde kunder, sier Bakken.

Fra neste sommer skal offentlig godkjente kontrollører stikkprøve og dobbelsjekke at all prosjektering og bygging av nye boliger i Norge tilfredsstiller myndighetens krav.

- Nordbohus sin Teknisk godkjenning er en stor styrke og en tydelig forberedelse på kontrollrutinene som kommer i 2011. Godkjenningen vil høyst sannsynlig minske behovet for og lette arbeidet til de som skal gå oss etter i sømmene. Det at SINTEF Byggforsk årlig gjennomgår vår prosjektering og arbeidsmetodikk bør også gi myndighetene tillit til kvaliteten på vår leveranse, legger Bakken til.

- Vårt byggesystem er nødvendigvis ikke bedre enn alle andres. Men vår godkjenning gjør oss trygge på at vår kvalitet holder mål. Og trygghet er verdifullt. For oss. For myndighetene. Og for kundene våre. Byggebransjen har i perioder vært beheftet med et visst cowboystempel. I Nordbohus kan vi nå smykke oss med et ganske annet stempel – teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk. Det er vi stolte av, avslutter Bakken.