Jotun med siste strøk på verdens høyeste bygg

Med sine 160 etasjer 828 meter over bakken ruver Burj Khalifa godt i landskapet i Dubai. Byggverket ble åpnet i januar. Noe av det siste byggherren gjorde var å male spiret med maling levert av Jotun.

I dag tok nærings- og handelsminister Trond Giske en av de 56 heisene til toppen for å nyte utsikten. Spiret er alene på rundt 200 meter, og malt med spesialutviklet maling fra Jotun.

- Oslo Plaza strekker seg 117 meter over bakkenivå i Oslo. Burj Khalifa i Dubai er over syv ganger høyere. Det er klart man blir imponert. Ekstra moro er det at Jotun har levert maling til både toppen, spiret og innsiden av bygningen, sier Giske.

Jotun har i tillegg levert maling til den nyåpnede t-banen i Dubai. Selskapet som har vært til stede i Dubai siden midten av 70-tallet, er i dag én av ca 100 norske bedrifter i De forente arabiske emirater.

- Norske bedrifter som Jotun har vært med på å sette preg på Dubai, og de har tatt del i den enorme utviklingen i området de siste årene. Nye muligheter vil åpne seg for norsk næringsliv i denne regionen, ikke minst innen de maritime næringene og IKT, sier Giske.

Nærings- og handelsministeren besøkte også verftet Dubai Drydocks i dag hvor det for tiden bygges skip med det karakteristiske X-Bow-designet, levert av norske Ulstein. Nærings- og handelsministeren tok seismikkfartøyet Polarcus Asima i nærmere øyesyn:

- Ulsteins prisvinnende X-Bow-design sikrer høy operasjonell effektivitet, reduserer båtens karbonfotavtrykk og er et godt eksempel på nytenking og innovasjon i de norske maritime næringer, sier Giske.

Wilhelmsen Ship Service har 30-års erfaring fra Dubai, og utgjør sammen med Eitzen Maritime Servies, IM Skaugen og Master Marine spydspissen av det norske maritime miljø i Dubai.

- Norske leverandører står for høy standard og kvalitet i sine varer og tjenester. Derfor er de etterspurt i denne regionen, og derfor skal vi som myndigheter bidra til å åpne nye dører, sier Giske.

Nærings- og handelsministeren har deltatt på kronprins Haakons rundreise i Midtøsten denne uka sammen med en stor norsk næringslivsdelegasjon. De har besøkt Qatar og De forente arabiske emirater.