Nye Molde sykehus stanses

Det blir ikke satt i gang byggearbeider på et nytt sykehus på Eikrem i Molde i 2012. Det skal nå utredes om Nordmøre og Romsdal skal få ett felles sykehus.

Styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt bekreftet på en pressekonferanse i dag at byggestart utsettes. Dette er blitt en meget betent sak i regionen.

Både i Molde og i Kristiansund sloss man for sine sykehus, men mange mener at det beste er å bygge et nytt felles sykehus midt mellom de to byene. Det er dette departementet nå vil ha utredet.

Avstanden mellom byene er bagatellmessig i forhold til det man opplever i mange andre områder i landet. Samler man seg om et sykehus vil man også få et topp moderne sykehus for fremtiden, mener mange.

I Møre og Romsdal er man kjent for sine fogderi-diskusjoner. I fylket har det de siste årene skjedd en storstilt utbygging av kommunikasjonene. Legger man et sykehus midt mellom de to byene vil kjøreavstanden for de aller fleste menneskene i området bli på ca. en halv time. Mange mener at dette må være den beste samfunnsøkonomiske måten å løse dette på.