Bomullsbuksen som tåler regn

Et par regnbukser utenpå håndverksbuksene: Ingen synes det er noen innertier. Derfor har L.Brador lagd en værbestandig håndverksbukse med bomullsfibre innkapslet i ultratynn polymer.

Beskyttelsen gjør at regn og vind har vanskelig for å trenge gjennom. Tekstilet puster akkurat som vanlige bukser, men fukt og væte holder seg utenfor.

Den miljøvennlige teknologien bak buksen kalles EPIC og er en verdensnyhet. Det trengs ingen membran eller ekstra impregnering, og beskyttelsen kan helles ikke vaskes ut. Dessuten påvirkes verken utseende eller komfort av prosessen. I tillegg til at buksen er værbestandig, er veven dessuten mer motstandskraftig mot smuss og må derfor ikke vaskes like ofte.

Buksen er testet av håndverkere utendørs i regn og blåst.

- Den store fordelen med plagget er at man som håndverker har både regn- og arbeidsbukse i ett og samme plagg. Det er lett å komme til verktøyet, og man slipper ekstra mas med regntøy som mange håndverkere opplever som nærmest umulig å arbeide i, sier Rikard Larsson, blikkenslager i Åsundens Plåt AB.

Den såkalte Epic-teknikken bygger på at en ultratynn polymer vikles rundt bomullsfiberet i det vevde stoffet. Stoffets utseende påvirkes ikke av prosessen, og teknikken er fullstendig miljøvennlig.

- En ytterligere fordel med den nye buksen, er at den puster. Dermed tåler den regn, samtidig som en ikke oppleves som for tett. En velfungerende arbeidsbukse lagd for profesjonelle håndverkere, sier Åke Lindahl, markedskoordinator for Skydda.