Ny regjering forsinket

Arbeidet med ny regjeringskabal har stått stille de siste dagene fordi SV-leder Kristin Halvorsen ifølge VG ikke klarer å bestemme seg for om hun skal fortsette som finansminister.

Onsdag er både SV-lederen og Sp-leder Liv Signe Navarsete innkalt til statsminister Jens Stoltenbergs (Ap) kontor for å komme videre med forhandlingene om ny regjering. Målet skal være å bli ferdig med regjeringskabalen i løpet av uken, skriver VG.

Den nye regjeringen skulle etter planen være klar i denne uken, men i helgen skal prosessen ha stoppet opp fordi Kristin Halvorsen ikke har klart å bestemme seg for hvilken taburett hun ønsker.

Også Sp-leder Liv Signe Navarsete teller på knappene. Ifølge flere godt informerte Sp-kilder er hun usikker på om hun vil bli kommunalminister, eller fortsette som samferdselsminister.

I Ap er det særlig de to tunge postene som arbeids- og inkluderingsminister og helseminister som skaper hodebry. Innvandringspolitikken skal trolig flyttes ut av det store Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som neste år bruker en tredel av statsbudsjettet. Det åpner for flere kandidater som ny statsråd.

Knut Storberget kan bli flyttet fra Justisdepartementet. Men også Trond Giske, Grete Faremo, Anne-Grete Strøm-Erichsen og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen skal være aktuelle.