Forbereder ny fase

Sykehusutbyggingen ved St Olavs hospital i Trondheim er ikke slutt ved utgangen av dette året. Nå forberedes byggestart for Kunnskapssenteret.

Som byggefase 2, del 2, blir Kunnskapssenteret oppført mellom Gastro- og Nevrosenteret, der Høyblokka står i dag (den rives fra neste sommer). Byggevedtak og finansiering er i orden for lengst, og nå utarbeides forprosjekt med arealendringer. Det er ferdig i august, og ved kommende årsskifte legges entreprisene ut på anbud.

Åpen anbudsrunde blir det også for prosjektledelsen. Dette må til når Helsebygg ved utgangen av dette året opphører som offentlig byggherreorganisasjon. Selv om "nye Helsebygg" vil drive videre som privat bedrift, må den konkurrere med andre aktører om prosjektledelsen for Kunnskapssenteret. Her går anbudet ut før sommerferien.

- Kunnskapssenteret blir et sentralt bygg med klart særpreg, sier utbyggingssjef Lars Magnussen. Han leder arbeidet med forprosjektet og poengterer at dette bygget vil skille seg vesentlig fra den øvrige sykehusutbyggingen. Det skyldes ikke minst den sentrale beliggenheten på nordsiden av Olav Kyrres plass midt i sykehusområdet.

Mot denne nye plassen vender Kunnskapssenterets inngangsparti. Det snevres inn til en glasskube og slipper lys inn i gårdshagen på motsatt side. Fasaden mot Olav Kyrres plass får et mangeartet utrykk med lette materialer, som glass, stål, treverk og spesielle, fargede partier. Her blir det også balkonger, baldakiner og uteplasser.

Les mer hos Helsebygg Midt-Norge