200 meter bredt snøskred over Rv17

Det er uvisst om noen er tatt av et 200 meter bredt snøskred som har gått over riksvei 17 i Rana.

Ingen er meldt savnet etter skredet, men redningsmannskapene tar ingen sjanser og kommer til å gjennomsøke området.

Sea King

- Vi har et Sea King redningshelikopter i lufta over skredområdet nå. Det har med seg skredeksperter som vurderer om det er trygt å sende mannskaper inn i området, sier redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

I tillegg til helikopteret søkes det også i skredområdet med båt fra sjøen. Skredet gikk over veien og ut i sjøen. Så langt er det ikke noe som tyder på at folk er tatt av skredet.

Politiet i Mosjøen fikk melding om skredet klokken 8.56 av en trafikant. Skredet har gått over veien øst for Silatunnelen i Rana, mellom Stokkvågen og Utskarpen.

Vanskelige kjøreforhold

I tillegg til raset ved Silatunnelen har det gått en rekke andre mindre jord- og snøskred på veiene på Helgeland. De fleste steder har det ikke ført til annet enn vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og stein i veibanen.

Riksvei 76 mellom Brønnøysund og Brenna er imidlertid stengt fredag formiddag ved Tosen, på grunn av en rekke småskred ut i veibanen. Mannskaper arbeider med å åpne veien og regner med at det skal være gjort i løpet av kort tid.