- Treffer bare delvis

Regjeringens krisepakke treffer delvis de problemene som mesteparten av norsk næringsliv møter, sier NHOs adm. direktør Finn Bergesen jr.

- Det er positivt at regjeringen er villig til å se på skatt som virkemiddel ved tilbakeføring av underskudd. Men dette er ingen skattelette og det haster med varige skattereduksjoner til bedriftene slik at vi unngår stopp i nyinvesteringer og et unødvendig stort fall i antall arbeidsplasser, sier Finn Bergesen jr.

NHO-sjefen synes det er positivt at regjeringen har fulgt opp mange av NHOS forslag i krisepakken som å satse på bygg, samferdsel, forskning & utvikling, miljø og arbeidsmarkedet. Dette er viktige vekstfremmende investeringer som peker framover og som vil bidra til at norsk næringsliv kan komme styrket ut av krisen, ifølge Bergesen.

- NHO representerer bredden i norsk næringsliv. Vi mener pakken i for liten grad er rettet mot hele næringslivet og særlig konkurranseutsatt sektor. Det er ikke en krise i offentlig sektor, det er en krise i næringslivet. Vi håper derfor at den videre behandlingen av krisepakken gir bedre vilkår for hele næringslivet.

- Det er avgjørende viktig at bedriftene får lån og tilgang på kapital slik at de kan investere, sikre arbeidsplassene og skape nye. Bankpakken som kommer 9. februar må være effektiv og omfattende slik at vi får bankene i gang igjen og sikrer bedrifts-Norge nødvendig kapital. Dette har NHO tatt opp med regjeringen en rekke ganger, sier Bergesen.