Veggen til idrettshallen blåste bort

Orkankastene herjet kysten av Finnmark søndag kveld og blåste blant annet bort veggen til den splitter nye flerbrukshallen i Honningsvåg.

 

Flerbrukshallen skal bli en kombinert idretts- og brukshall for befolkningen i Honningsvåg i Nordkapp kommune. Mange private aktører har vært med på å realisere prosjektet. I 18-tiden søndag kveld blåste en orkan bort sørveggen til bygget.

- Dette var jo ikke meldt i det hele tatt. Så kommer det plutselig over 40 meter i sekundet med vind. Den ene døra på nordveggen sto åpen og slik har vinden fått tak og til slutt ga hele sørveggen etter og ligger nå fullstendig knust og ødelagt i fjærsteinene nedenfor hallen, forteller lensmann Per Dyrstad i Nordkapp til tv2nyhetene.no søndag kveld.

Politiet har sperret av et større område rundt flerbrukshallen, og de oppfordrer publikum til å holde seg på god avstand da det ikke er trygt å ferdes i området.
Flere båter fikk også problemer. To hurtigruteskip, nordgående MS Vesterålen og sørgående MS Nordkapp, måtte søndag kveld forlate kaia i Honningsvåg grunnet de sterke vindkastene.