Kilden til AF Gruppen

Det interkommunale selskapet Kilden Teater- og Konserthus (Kilden TKS IKS) ønsker å inngå en avtale med AF Gruppen (AFG) om bygging av Kilden, et Teater- og Konserthus for Sørlandet i Kristiansand. 

Avtalen har en verdi på i størrelsesorden MNOK 450 eks. mva. Arbeidet vil bli utført av virksomhetsområdet Bygg og de starter umiddelbart med å assistere Kildens arkitekter og rådgivere. Avtalen omfatter prosjektering og oppføring av kulturhuset med oppstart i februar 2009 og ferdigstillelse høsten 2011.

Når Teater- og konserthuset Kilden åpner dørene på Odderøya i Kristiansand vil det få et bruttoareal på over 15.000 kvadratmeter. Bygget består av foajé, fire saler med mer enn 2.200 publikumsplasser, øvingsrom og fasiliteter for administrasjonen. Kilden vil bli tilholdssted for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør.

- Vi ser frem til et godt samarbeide med Kilden Teater- og Konserthus om å bygge et nytt kulturelt landemerke på Sørlandet. AF vil benytte sin brede erfaring med oppføring av tilsvarende kulturhus som Den Norske Opera og ballett, Oslo Konserthus og Kulturhuset i Halden, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.