Kranselag med pølser til 500 elever

Skolegården på Tåsen skole i Oslo er full av veloppdragne unger som tålmodig køer seg frem til langbordet der det bugner av pølsekjeler, ferske lomper og ketchup og sennep.

. Forventningsfulle skoleelever fra 1. til 7. trinn er tydeligvis hedersgjester, og med erfarent håndlag med pølseklypene har servitørene fra Gunnar M. Backe sin fulle hyre med å fore skoleelevene med festpølser.

Wienerpølsene fra Leiv Vidar er tydeligvis en kjærkommen erstatning for matpakke med leverpostei og brunost. Vi nærmer oss en liten pjokk som tviholder på appenlsinjusen med den ene hånda, mens pølse med ketchup dyttes ned med den andre.

- Hei, vi er fra Byggeindustrien, kan vi slå av en prat?
Vi oppfatter at det nikkes.

- Og pølsene, de smakte?

Det er full konsentrasjon på næringsinntaket, men vi oppfatter allikevel at det nikkes på nytt. Vi takker høflig for samtalen og klarer å albue oss frem til dagens seremonimester og Backegruppens ukronede pølsekonge. Iført hvit kokkelue og grillforkle kan Jan-Tore Jørgensen, prosjektleder for ombyggingen av Tåsen skole forklare.

- Vi holder på med både rehabilitering og nybygg her på Tåsen skole. Råbygget er oppe og taket er tett. Det er med andre ord tid for et kranselag. Elever og ansatte har holdt ut å være på en skole under full ombygging. Vi foreslo en markering for skolens ledelse, som syntes det ble mye styr og arbeid med noe annet enn boller brus. Hos Gunnar M. Backe er vi entreprenører og optimister og vant til å hive oss rundt. En telefon til Leiv Vidar, og vi kan servere pølser og jus til over 500 elever her i dag, sier Jan- Tore Jørgensen.

- Vi har hatt et utmerket samarbeid med entreprenør og med skolens ledelse. Hele prosjektet med nybygg og med rehabilitering er på totalt 9.500 kvm og alt skal være ferdig våren 2010. Det er store utfordringer knyttet til bygging i en skole, men ved å tilpasse deres drift i forhold til vårt arbeid har dette fungert utmerket, sier Erik Eskild, hos EH-Consult AS, som er byggherrens prosjektleder på Tåsen.

Og om elevene ikke lærte noe annet den dagen, kan de nå i hvert fall alt om kranselag.