Norge er og blir en energinasjon

Norge er en stormakt hva energi angår. Det vil vi fortsatt være til tross for at en del oljebrønner etter hvert tømmes. Nå tror vi at morgensdagens teknologi vil trylle frem langt mer olje enn det vil hittil har klart å utvinne fra havbunnen. I tillegg har vi enorme mengder gass under havet og så har vi altså vannkraft og vindkraft. Ja, kanskje har vi også i fremtiden både bølgekraft og kraft fra saltvannkraftverk. Vi har også andre ressurser som kan utnyttes.

 

Vi har merket oss det nye initiativet som er kommet når det gjelder utbygging av vindkraft. Vi er for vindkraftverk så lenge befolkningen i de berørte områdene er det. Men man skal ikke glemme at utbygging av vindparker også kan være miljøbelastende både hva støy angår - og ikke minst visuelt.

Der vi likevel synes det gjøres alt for lite, er å ruste opp våre eksisterende vannkraftverk. Investerer vi penger i dette, vil vi i løpet av noen år få en enorm avkastning. Og som vi så mange ganger har sagt - dette er ren energi. Er ikke dette miljøvern forstår vi ingen ting.

Dessverre er dagens politikere nærmest lammet når det gjelder vannkraftutbygging. Men dersom de ikke skjerper seg kan det være at noen handlingslammmede politikere blir byttet ut ved neste valg. Det trenger ikke å bety verdens ende...

Kanskje kan vi være med å redde verden ved å tilby ren elektrisk energi som ikke ødelegger atmosfæren og livsgrunnlaget vår. Dette er energi som produseres fra kilder som stadig fornyes. I tillegg vil dette skape nye rikdommer til statskassen som kan brukes til å gjøre landet ende bedre for dem som bor og lever her.