Betong som designelement

På offentlige bygninger og næringsbygg blir det mer og mer vanlig å bruke frilagte betongoverflater som designelement.

Betong er et materiale med et mangfold av individuelle formgivningsmuligheter. Ikke minst Frilagt betong kan defineres som betong med en overflate som ivaretar en designmessig funksjon, og ved hjelp av forskalingen gis et bestemt utseende. De høye kravene til frilagte betongoverflater stiller samtidig høye krav til det anvendte forskalingsmaterialet. Ikke minst er forskalingsoverflatenes beskaffenhet og renhet avgjørende for det endelige resultatet.

HÜNNEBECK leverer forskalingsmaterialer av høyeste kvalitet for perfekte overflater, og gir råd i forbindelse med planlegging og utførelse av råbygg. Forskjellige systemer for forskalinger av store flater, men også vinkel- eller sjaktforskalinger kan skreddersys til den enkelte kundes behov.

Kvaliteten på frilagte betongoverflater påvirkes av mange faktorer: Både betongresepten, leggingen og komprimeringen av betongen, mengden og sammensetningen av slippmiddelet, vær- og omgivelsesbetingelser, og forskalingsoverflatens beskaffenhet og sugeevne har betydning for det endelige resultatet.