Foss: Haga må dokumentere betalt skatt

Selv om olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) er sykmeldt, må hun sørge for å dokumentere at det er betalt skatt av inntektene fra utleien av stabburet på gården i Ås.

Det sier Høyres Per-Kristian Foss. Han mener Haga har lovet å legge fram dokumentasjonen og sier til NTB at hun som partileder har et apparat rundt seg i Senterpartiet som hun kan bruke.

- Hun kan få den hjelp hun trenger av sine rådgivere utenfor departementet, mener Foss og antyder at spørsmålet om skatt bør være avklart kommende uke.
Det gjelder både stabburet og eventuell hytteutleie.

Ifølge VG har Haga to ganger forsikret at hun har innberettet og skattet av alle leieinntekter både fra hytta i Stryn og stabburet på Ås.

Foss, som var finansminister i Bondeviks andre regjering, sier han ikke kjenner skattereglene i detalj, men husker at det er forskjell på å leie ut deler av egen bolig og det å leie ut frittstående bygg eller hytter.

Om regelbruddene i byggesakene sier Foss at de kanskje kan fortone seg som ubetydelige, men han mener de har et politisk innhold fordi Haga er den statsråden som har varslet en innskjerping i nettopp denne type regler.

I mange år før den rødgrønne regjeringen overtok var det et politisk mål å forenkle reglene for byggesaker og skape et mer effektivt offentlig byråkrati.

- At en statsråd som vil innskjerpe reglene selv ikke har fulgt dem, gjør dette til en politisk sak, sier Foss.