- Flott tur over fjellet

Lørdag gikk det 71. Birkebeinerrennet av stabelen, og deltakerne kunne fortelle om en flott tur over fjellet.

En av dem som koste seg på den 55,5 kilometer lange turen over fjellet var veteranen Erik Stoltenberg-Hansson. 70-åringen gikk sitt første renn for 42 år siden. Da gikk han på tiden 4,35 timer. Lørdag brukte den spreke pensjonisten 4,33 timer på strekningen. Han gikk altså raskere lørdag enn for 42 år siden.

- Totalt har jeg deltatt 30 ganger, og årets utgave er en av de absolutt beste, sier Stoltenberg-Hansson til Byggeindustrien. Han har tidligere arbeidet en årrekke i Norcem-systemet.

Mange rekorder
Det var veldig mange som satt personlige rekorden denne vakre lørdagen på ferden fra Rena til Lillehammer. Mange slo sine tidligere rekorder med mange minutter.

- Jeg slo min tidligere rekord med 30 minutter, så det gikk veldig bra i dag, forteller Jørn Willy Olafsen fra Telemark Vestfold Utvikling.

Mang av deltakere var også med det i tradisjonsrike rennet for første gang.

- Jeg meldte meg på via bygg.no, og har ikke trent så veldig mye før rennet i dag. Påmeldingen gikk gjennom etter jul. Men jeg har alltid gått mye på ski, sier en sliten men fornøyd Vegard Jonsrud i Bunde Bygg. Han brukte rundt 4,5 timer på turen

Første gang
Denne utgaven av Birkebeinerrennet er første gangen Norcem, maxit og Byggeindustrien stiller tungt på sponsorsiden. Den største aktiviteten under årets renn var etter innkomst. Her hadde man invitert deltakere som jobber i byggenæringen til litt mat og drikke i OL-museet i Håkons Hall.

Foruten de som deltar i egen regi har ca. 60 meldt seg på, så det kom cirka 100-120 mennesker innom etter rennet.

Det ble en hyggelig avslutning på dagen, sier Stein Borgen i maxit og Ragnar Sandin i Byggeindustrien.

- For ca. 40 stykker har vi laget et eget opplegg med busstransport og felles overnatting på Elverum fra fredag til lørdag. Dette er første gangen vi gjør noe slikt, så vi er litt spente, men det ser ut til at alt er i rute. For de som deltar under vår "paraply" har vi i startområdet et eget varmetelt med mulighet for kaffe og energidrikk. Dette teltet er også åpent for de som deltar i regi av Systemhus, da Systemhus Elverum hjelper oss med å betjene dette teltet, sier Sandin.

Det er til dels kaotiske forhold fortsatt lørdag ettermiddag, men så snart det lar seg gjøre vil vi legge ut resultater også på våre sider. Det har vært en knallhard konkurranse mellom ulike bedrifter i byggenæringen. Mange løpere har satt nye personlige rekorder på grunn av det gode føret. Alidri tidligere har merkekravene vært hardere.

10.426 løpere ble det totale antallet som tok seg over fjellet fra Rena og som nådde sluttstrek i Lillehammer før mørket falt på. Det var 12.391 påmeldte og det var 10.587 som startet. Det ble registrert ca.100 skader i rennet.

UngdomsBirken hadde 1376 påmeldte. 1274 kom til start og det var 1263 som kom helt til mål. Det betyr at det var nesten 12.00 løpere som fullførte årets Birkebeinerrenn.

Det vil komme en egen reportasje fra rennet i neste utgave av Byggeindustrien.

Resultatservice finner du her

Finn bilder av deg selv fra Birkebeinerrennet 2008

Flere bilder fra årets renn finner du her