Mæle vant i lagmannsretten

Eiendomsinvestoren Ola Mæle vant foreløpig siste runde i eiendomsstriden i Nord-Trøndelag. 

Lagmannsretten mener jordskifteretten må kunne ta beslutningen om å dele eiendommen.

Mæle har i flere år vært i strid med ekteparet Anders Kiær og Anne Ulvig om den 1,4 millioner dekar store skogeiendommen.

I 2003 kjøpte ekteparet eiendommen, som fordeler seg på skog, utmark og vassdrag i ti kommuner i Nord-Trøndelag, fra Norske Skog.

Ola Mæle gikk til sak mot Ulvig og Kiær fordi han mente at det forelå en avtale om at han hadde rett til å kjøpe inntil 50 prosent av eiendommens areal. Etter mangeårig strid og flere runder i rettsapparatet avgjorde Høyesterett i fjor at Ulvig og Kiær må selge nesten halvparten av eiendommen til Mæle. Retten ga Mæle rett i at de hadde en avtale på

forhånd.
Partene har likevel ikke klart å bli enige om hvordan fordelingen av eiendommen skal skje og ikke minst også rettighetene knyttet til dem.

Før jul avviste jordskifteretten i Steinkjer å behandle saken om deling av skogeiendommen. Men lagmannsretten mener jordskifteretten er godt egnet måte å løse delingen av eiendommen mellom Mæle og ekteparet Anders Kiær og Anne Ulvig, skriver Trønder-Avisa.

Lagmannsretten mener dessuten at Mæle må ha mulighet til å få løst denne saken hvis partene ikke klarer å bli enige utenfor rettssalen. Dommerne mener en vanlig sivil rettssak vil være mindre egnet til å dele eiendommene enn en jordskifterett.