Ti siktet etter malerazzia

Ti personer ble siktet under en razzia mot firmaet Malerservice Norge og syv underleverandører på 17 steder i Oslo.

Aksjonen ble ledet av Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt i samarbeid med Skattekrimenheten i Oslo og Akershus, samt med bistand fra Økokrim. Ca. 70 personer fra de nevnte etater deltok i aksjonen.

 

- Aksjonen er foranlediget av en anmeldelse fra Skattekrimenheten i Oslo og Akershus for grove brudd på henholdsvis ligningsloven, merverdiavgiftsloven og regnskapsloven. Det aktuelle selskapet mistenkes for å ha bokført en rekke fiktive fakturaer for flere titals millioner fra underleverandører i regnskapene – og derved blant annet begått grovt merverdiavgiftsbedrageri, grovt skattesvik og regnskapsovertredelser under særlig skjerpende omstendigheter, skriver politiet i en pressemelding.

 

De ti personene ble siktet og pågrepet for grove brudd på regnskapsloven, ligningsloven og merverdiavgiftsloven. Aksjonen skal ha vært planlagt siden september. Politiet fikk derimot ikke tak i hovedmannen og styreformann Fatmir Zymberi som befinner seg i Albania.

- Vi er et veldig seriøst firma. Vi er ett av de største malerfirmaene i Norge. Jeg kan ikke forstå at det er en så omfattende kontroll når vi er et så seriøst firma, sier Zymberi til NA24.

Byggeindustrien vet at store entreprenører og byggherrer har hatt Malerservice som underleverandør på flere av sine byggeprosjekt.

Økokrim utførte ransakelser på tre steder i Oslo tirsdag, mens skattemyndighetene og Politiet skal ha slått til mot byggeplasser i en separat operasjon.