Børsnedgang etter USA-tall

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,4 prosent og endte på 475,7 poeng fredag. Årsaken er en langt svakere arbeidsmarkedsrapport fra USA enn ventet.

De fleste økonomer spådde på forhånd at det ville bli skapt over 100.000 nye jobber i løpet av forrige måned.

I stedet sank antallet med 4.000. Nedgangen tyder på at uroen i bolig- og finansmarkedene den siste tiden har hatt en kraftig effekt på andre deler av økonomien.

De viktigste aksjeindeksene på New York-børsen sank med rundt 1 prosent etter at tallene fra arbeidsdepartementet ble kjent fredag. Også på europeiske børser sank kursene. Blant vinnerne her hjemme var Aker Seafood.

Etter flere dagers nedtur steg selskapets aksjer med 2,38 prosent. Norsk Hydro falt 0,5 prosent, bedre enn markedet for øvrig, til 222 kroner. Statoil falt 1,6 prosent til 174 kroner.

Søkemotorselskapet Fast var en av dagens tapere på børsen. Selskapet fikk en nedgang på 6,28 prosent etter at det la fram en skuffende midtkvartalsoppdatering torsdag. Tandberg falt 2,6 prosent til 132,50 kroner etter at aksjen åpnet med en økning på 1,8 prosent etter meldingen om kjøpet av Codian for 270 millioner dollar.