Ill. Arkitektene Astrup og Hellern AS

Betonmast bygger to nye handelsbygg for Vestaksen Eiendom i Drammen

Betonmast Buskerud-Vestfold har signert kontrakt med Vestaksen Eiendom om bygging av to handels- og servicebygg i Kobbervikdalen 155 i Drammen.

Kontrakten er en totalentreprise med en kontraktsum på om lag 55 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Totalt skal Betonmast bygge cirka 4.000 kvadratmeter BTA fordelt på to bygg. Prosjektet har fått navnet The Oak etter en fredet, gammel eik som ligger mellom byggene.

- Vi har hatt nok et godt utviklingsprosjektsamarbeid med Vestaksen Eiendom. Sammen har vi optimalisert prosjektet, både med tanke på utleieareal og byggbarhet. Jeg vil samtidig benytte anledningen til å berømme Vestaksen som byggherre og samarbeidspartner. The Oak er det andre prosjektet vi har utviklet i samspill med Vestaksen, og vi gleder oss til å ta fatt på byggeprosessen, sier Kristian Gjestemoen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold, i en pressemelding.

Vestaksen og Betonmast har sammen med arkitekt, rådgivere og leverandører også utviklet og bygger kontorbygget SporX sentralt i Drammen. SporX blir Norges tredje høyeste bygg i rent tre, og får status som BREEAM-NOR Outstanding.

- Vi i Vestaksen er strålende fornøyde med å utvikle Kobbervikdalen 155 i samarbeid med Betonmast. Vi har sammen kommet opp med det vi mener er den beste løsningen på denne tomten, og vi gleder oss veldig til å følge med på byggeprosessen, uttaler konstituert administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg i meldingen.

Byggestart er planlagt i juni 2021. Byggene skal stå ferdig for innflytting i april/mai 2022.