Foto: NCC

UDI flytter inn i Valle View i Oslo

1. februar overtok Utlendingsdirektoratet (UDI) nærmere 16.000 kvadratmeter i Valle View på Valle i Oslo. Fra å være fordelt på fire bygg og seks adresser i Oslo sentrum, vil UDI nå samle nærmere 900 ansatte i nye lokaler.

UDI jobber nå med å få på plass IT-infrastruktur, møbler, planter og annet interiør før de første ansatte tar Valle View i bruk 1. mars.

- På grunn av pandemien vil UDI kombinere oppstart i nytt lokale med fortsatt arbeid hjemmefra inntil smittesituasjonen tilsier at alle ansatte kan ta bygget fullt i bruk, heter det i en pressemelding.

 -UDI ser frem til å samles i nye moderne lokaler, som er tilpasset hvordan vi ønsker å utvikle organisasjonen videre og jobbe i fremtiden. Byggeprosessen har både gitt oss muligheten til å utforme egne lokaler og samtidig tenke nytt rundt måten vi jobber på. Vi har vært særlig opptatt av å gi samhandling og innovasjon gode forutsetninger i nye lokaler, og vi gleder oss nå til å ta bygget i bruk, sier Lars Bendik Johansen, prosjektleder i UDI, i meldingen.

- UDI er en profesjonell leietaker som i samarbeid med Statsbygg har jobbet effektivt med å overholde frister og bidra til gode prosesser. Dette har vært viktig for oss i NCC Property Development, for å kunne holde en svært stram fremdrift i byggeprosjektet. I tillegg har pandemien satt oss alle på prøve. Vi vil derfor rose UDI for svært godt samarbeid og vilje til å gjennomføre i henhold til den tidsfristen vi sammen har satt, sier Thomas Dahle, administrerende direktør i NCC Property Development Norway.

Totalt skal UDI i Valle View leie 15.984 kvadratmeter i de ni første etasjene pluss to kjelleretasjer. Fortsatt gjenstår det å leie ut 7.747 kvadratmeter, men det er forventet at hele bygget er tatt i bruk i løpet av året.

NCC solgte i 2019 hele sitt Valle-prosjekt til UNION og sammen jobbes det nå for å leie ut de resterende lokalene.

- Valle View har vært et prosjekt preget av åpenhet med tett og godt samarbeid med byggherren, leietaker og øvrige kontraktspartnere i prosjektet. Dette har ført til en unik samspillskultur i prosjektet hvor alle parter har levert over forventet på fremdrift, kvalitet og sikkerhet. Dette til tross for et utfordrende år med Covid-19 og dets tilhørende restriksjoner. Vi er stolte over nok en gang å levere et flott prosjekt på Valle tomten, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norway.

Fra venstre: Thomas Dahle, administrerende direktør i NCC Property Development, Lars-Erik Wogsted, UNION og Frode Forfang, direktør i UDI, Foto: Trond Joelson/Byggeindustrien