Måken av Nesjar/Picasso flyttes internt i Regjeringskvartalet. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Flyttingen av «Måken» i gang

Med sirlig nøyaktighet og i et svært sakte tempo startet flyttingen av kunstverket «Måken» vekk fra Y-blokka i regjeringskvartalet tirsdag morgen.

Den kompliserte flyttingen av de to kunstverkene «Måken» og «Fiskerne» av Pablo Picasso og Carl Nesjar fra Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo startet mandag, men vil pågå hele uka. Mens «Fiskerne» er en del av endeveggen på Y-blokka, var «Måken» plassert inne i vestibylen i regjeringsbygningen.

Tirsdag startet selve transporten av den 60 tonn tunge betongveggen med «Måken» på. Kunstverket, som er sikret med en stålramme, ble tatt ut av bygningen mandag. Tirsdag morgen er det hele plassert på en spesialtralle laget for å varsomt transportere tunge installasjoner.

– Dette er komplisert, men veldig godt forberedt, kalkulert og estimert på alle mulige måter, uttalte kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NTB mandag da de første flyttearbeidene startet.

Begge kunstverkene skal oppbevares like i nærheten for deretter å bli innpasset i det nye regjeringskvartalet som skal bygges.