Langrønningen i Bamble. Illustrasjon: Circle K Norge ASLuftfoto av Langrønningen i Bamble. Foto: Circle K Norge ASLuftfoto av Langrønningen i Bamble. Foto: Circle K Norge

Åpner nytt veiserviceanlegg på Langrønningen ved E18 i Bamble før sommeren

På strekningen E18 Rugtvedt – Dørdal har Nye Veier og Circle K Norge inngått avtale for etablering og drift av veiserviceanlegg og drift av døgnhvileplass for E18 på Langrønningen i Bamble. Det nye anlegget åpner før sommeren.

Det skriver Nye veier i en pressemelding fredag.

‒ Den nye døgnhvileplassen på Langrønningen skal gi yrkessjåførene et godt og helhetlig tilbud og anledning til søvn og hvile. Det blir et flott veiserviceanlegg og døgnhvileplass. Vi regner med at mange yrkesbilsjåfører og øvrige trafikanter vil sette pris på dette. Uthvilte sjåfører er viktig for trafikksikkerheten. Nye E18 Nye E18 Rugtvedt-Dørdal åpnet i desember 2019 og det er bra at døgnhvileplassen og veiserviceanlegget åpner før sommeren, sier Jørn Rinde, Nye Veiers utbyggingssjef for E18 Rugtvedt-Dørdal.

Den om lag 16,5 kilometer lange strekningen E18 Rugtvedt-Dørdal er firefelts vei med fartsgrense på 110 kilometer i timen.

Prosjektleder fra Circle K, Ole Kristian Stenberg, forteller at veiserviceanlegget ved E18 i Bamble, med sine 36 mål, blir Circle K sitt største anlegg målt i areal.

Anlegget er konstruert for å skille tungtrafikk og myke trafikanter. Døgnhvileplassene får egen inn og utkjøring, og her ligger også drivstoffanlegget for disse. Turbusser får en egen lomme utenfor innkjøringen slik at de ikke trenger å kjøre inn på forplassen til anlegget.

Fra før har Nye Veier inngått avtale med St1 om etablering av tilsvarende anlegg ved Grenstøl i Tvedestrand.